Kiezelstenen, een verbogen tand een motor die niet aanslaat en een internethandleiding om het probleem te verhelpen.

P0336 krukasstandsensor buiten instelbereik

De motor van een Peugeot 207 SW uit bouwjaar 2009 start wel slaat niet aan. In de motorregeleenheid staat de foutcode P0336 Krukasstandsensor buiten instelbereik opgeslagen.

Elektronische distributietiming controle

Van dit type motor, de 5FS en 8FS, hebben we verschillende elektronische distributietiming opnames beschikbaar. Omdat deze VTI motoren in tegenstelling tot de THP motoren op iedere nokkenas een sensor heeft, kunnen we de distributietiming volledig elektronisch controleren. We beginnen dus met een meting van de krukas, de inlaat- en uitlaatnokkenas. Deze meting staat weergegeven in afbeelding 1.

Twee markeringspunten?

Wat in afbeelding 1 meteen opvalt is dat een krukasomwenteling twee markeringspunten heeft, zie paars omcirkeld. Het krukaspulswiel op deze motoren kent echter maar een markeringspunt. Waar komt dat tweede markeringspunt vandaan?

Waar kom dat tweede markeringspunt vandaan?

De opname in afbeelding 1 wijst vanwege het exact repeterende karakter in de richting van een mechanische oorzaak. Op basis van ons onderzoek adviseren we onze opdrachtgever dan ook het pulswiel mechanisch te controleren. Uit Partslink24 volgt dat het pulswiel tegen het vliegwiel gemonteerd is zie nummer 13 in afbeelding 2. Mechanische controle betekent dus demontage versnellingsbak.

Afbeelding 2. Nummer 13 is het krukaspulswiel.

Demontage versnellingsbak

Na demontage van de versnellingsbak en inspectie van het pulswiel is de herkomst van het extra markingspunt meteen helder; een verbogen tand! De veroorzakers hiervan kwamen bij demontage van de versnellingsbak overigens naar buiten tuimelen, zie afbeelding 3. Hoe de kiezelstenen in de versnellingsbak terechtgekomen zijn blijft een raadsel.

Afbeelding 3. De verbogen tand met beide veroorzakers.

Starten en lopen!

Na het vervangen van het pulswiel was het starten en lopen.

Leuk feitje

Onze opdrachtgever gaf aan dat de eigenaar van het voertuig als nieuwe klant zijn zaak in kwam voor een scherpe offerte om de distributieketting te vervangen. De eigenaar voertuig gaf namelijk aan dat het vervangen van de distributieketting stap 2 was in de internethandleiding die hij gegoogled had om P0336 te verhelpen. Stap 1 in die handleiding had hij zelf al uitgevoerd; het vervangen van de krukassensor.

En onze opdrachtgever?

Die heeft er een nieuwe klant bij!